Megmérettetné magát

Hiába a hangfelvétel: feljelentést tesz a mutyival vádolt polgármester

Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett szerdán az ügyészségen: egy, a személyét érintő hangfelvétel szerint az önkormányzattól elnyert felújítások után a teljes összeg tíz százalékát visszafizették neki.

2010.09.15 13:51MTI
Tettes vagy áldozat Geiger? (fotó: soroksar.hu)

A XXIII. kerületi polgármester az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozta: "A felvételen szereplő ember valótlanságot állított".

Geiger Ferenc azt vélelmezi, hogy ennek oka a közelgő választásokon való indulása. "A folyamatos lejárató hadjárat ellenére továbbra is feltett szándékom, hogy mint polgármesterjelölt megmérettetem magam az október 3-i helyhatósági választásokon" - szögezte le Geiger Ferenc.

Mint azt korábban megírtuk:
a tv2 kedd esti hírműsorában számolt be arról a nyilvánosságra került hangfelvételről, amelyen egy építési vállalkozó arról beszél, hogy Geiger Ferencnek, Soroksár polgármesterének öt év alatt huszonötmillió forintot adott oda.

A felvétel szerint minden önkormányzati megrendelés után a beruházás nettó értékének tíz százalékát "követelte ki" magának a kerület vezetése. A most függetlenként induló, de korábban többször is az MSZP által támogatott XXIII. kerületi polgármester a tv2 Tények című műsorának azt nyilatkozta: soha nem kapott pénzt, és szerinte lejárató kampányt indítottak ellene.

Az építési vállalkozó, T. Mihály azt mondta a Tényeknek, hogy cége több mint tíz éve nem dolgozott az önkormányzatnak, továbbá tagadta, hogy az ő hangja hallható a felvételen.

A beszélgetés másik szereplője viszont megerősítette a műsornak, hogy T. Mihály építési vállalkozó hallható a felvételen - számolt be a tv2 hírműsora.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.