Folyton ezek a lejárató kampányok

Videó: hangfelvétellel bukhat bele a mutyiba a polgármester

Újabb hangfelvétel botrány: ezúttal a soroksári polgármester vesztegetési ügyéről ránthatja le a leplet egy, a Youtubera felkerült anyag. Az érintett felek természetesen tagadnak.

2010.09.15 07:34ma.hu

A polgármester szerint lejárató kampány folyik ellene, és tagadja, hogy bárkitől is pénzt kapott volna. Ami még meglepőbb lehet, az a hangfelvételen állítólag hallható vállalkozó reakciója: ő azt is tagadja, hogy ő az, aki beszél. Szerinte cége több mint tíz éve nem is dolgozott az önkormányzatnak. - ezt jelenti az Index.

A hírportál szerint öt év alatt huszonötmillió forintot jutatott önkormányzati megrendelések után egy építési vállalkozó G. Ferenc XXIII. kerületi polgármesternek, állítja egy YouTube-ra felkerült hangfelvétel, amelyről a TV2 Tények számolt be kedd este.

A történet, a felvétel szerint legalábbis, a szokásos: minden önkormányzati megrendelés után a beruházás nettó értékének tíz százalékát követelte Soroksár vezetése. Külön példaként megemlítik a Táncsics Művelődési Központ felújítását.

A teljes cikket az Indexen olvashatja!

Három évet kapott a mutyizó dögei polgármester

Mint ahogy azt korábban jelentettük: nem jogerősen három év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a vesztegetéssel vádolt Vincze Ferenc Tibor dögei polgármestert kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság.

A vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek talált független önkormányzati vezetőt mellékbüntetésként 1 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától az első fokon eljáró bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.