Nem nyilatkozik a politikus

Jól járt egy ingatlanüggyel a szekszárdi polgármester?

Sajtóinformációk szerint vitatható körülmények között került az állam tulajdonából magántulajdonba egy értékes paksi ingatlan, amellyel jól járhatott a szekszárdi polgármester is.

2010.09.10 07:54Népszava

Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, illetve csalás gyanúja miatt rendőrségi feljelentés várható - olvasható a Népszava pénteki számában.

A cikk szerint a szekszárdi székhelyű, és a Tolna megyei megyeszékhelyen tucatnyi autóbuszjáratot üzemeltető Gemenc Volán Zrt. tavaly év végén adta el 180 millió forintért egy 43 ezer négyzetméteres paksi ingatlanát, az ott található berendezésekkel, műszaki eszközökkel és felszerelésekkel együtt.

A napilap becslése szerint a telephely akár 450 millió forintot is érhet.

A Gemenc Volán néhány nappal az eladás után újabb szerződést kötött a pályázaton nyertes vevő céggel: az ingatlan egy részét hét éven keresztül, havi 2,5 millió forintért visszabérli.

A Népszava összegzése szerint így a vételár hat év alatt garantáltan megtérül a vevőnek, az utolsó év pedig már tiszta nyereség.

A szekszárdi cég résztulajdonosa a Horváth Sport Kft., amelynek tulajdonosa Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere és felesége - áll a cikkben. A napilap nem érte el a politikust.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.