Nyámnyila a befektetési hangulat

Részegen ingadozik a forint árfolyama

Szélesen ingadozó árfolyamot követett csütörtökön a forint, tükrözve a hullámzó nemzetközi befektetői hangulatot: az euró jegyzése mintegy három forint széles tartományban mozgott.

2010.08.26 16:20MTI

Az eurót délután négykor 283,15 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 284,20 forint után. Csütörtökre virradóra a jegyzés 283,90 forinton állt, délelőttre azonban már megközelítette a hétfői 282 forint körüli szintet.

Nap közben 281,80 és 283,90 között mozgott az árfolyam.

A forint árfolyamának alakulását továbbra is a nemzetközi piaci hangulattól teszik függővé a kereskedők, hozzátéve, hogy a forint változatlanul érzékenyen reagál majd az IMF és a magyar kormány közötti kapcsolat alakulásának híreire.

Az euró/dollár, az euró/svájci frank és a dollár/jen árfolyam alakulása több fordulatot is vett csütörtökön, miközben az értéktőzsdei hangulat alapvetően javuló irányt követett, azaz mérsékelte a "menedék" befektetési eszközök iránti keresletet.

A devizaárfolyamok "iránytalan" ingadozása a Fed éves nemzetközi szimpóziuma előtt kivárásra berendezkedő piacoknak tudható be. A csütörtökön a Wyoming-i Jackson Hole-ban kezdődő megbeszélésen részt vesz többek között az EKB elnöke és a Bank of Japan kormányzója is. A Fed elnöke, Ben Bernanke pénteken tartja meg beszédét. A piacok a gazdasági növekedési kilátások aktualizálását, valamint utalásokat várnak arra, hogy mit kíván tenni a Fed a kettős recesszió bekövetkezésének megelőzésére. A dollárt 222,64 forinton jegyezték csütörtök délután négy órakor 1,2726 dolláros euró árfolyam mellett.

Szerdán délután a dollárt 224,37 forinton, az eurót 1,2671 dolláron jegyezték. Csütörtökre virradóra az euró erősödött a svájci frankkal szemben, és délelőtt már 1,31 frankos jegyzés felett állt, miután szerdán 1,2979 frankon állította be a valaha elért legalacsonyabb árfolyamát. Nap közben az euró/svájci frank jegyzés 1,3022 és 1,3144 között mozgott. A svájci frankot csütörtök délután 217,49 forinton jegyezték a szerda délután negyed ötkor tartott 218,35 forintos árfolyam után.

A svájci frank szerdán délután állította be történelmi árfolyamrekordját a forinttal szemben 219 forint feletti jegyzésen. Csütörtökön 214,59 és 218,52 között ingadozott az árfolyam.

Száz japán jent csütörtök délután 263,31 forinton jegyeztek a szerda délutáni 265,77 forinttal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.