A Fidesz sara a devizahitelesek helyzete

MSZP: a kormány ismerje fel felelősségét a forint tönkretételében

Az MSZP csütörtöki közleményében azt követeli, hogy a kormány ismerje fel végre a felelősségét a forint tönkretételében, valamint tisztázza: van-e köze a magyar valuta elleni folytonos spekulációkhoz, "amellyel több mint másfél millió devizahiteles került lehetetlen helyzetbe".

2010.08.26 13:11MTI

A kormány kommunikációját bírálva azt írták, hogy "úgy tűnik, a nemzetközi média is kezdi felismerni a "sokballábas" magyar kormány abszolút alkalmatlanságát". 

A kormány "beszédzavara" miatt legyengülő forint hírére még az amerikai CNBC is megszakította adását, a Financial Times online kiadása pedig rendhagyó cikkben siet segítségére mindazoknak, akiket összezavart a kormány "bizarr" kommunikációja az IMF-fel folytatandó tárgyalásokról - fűzték hozzá. 

Az MSZP azt követeli a kormánytól, tegye egyértelművé annak a politikai menetrendjét, hogy miként tudja megőrizni a forint stabilitását, valamint az ország maradék megbecsültségét. 

A szocialista párt elvárja továbbá a kormánytól, hogy "hagyjon fel végre magyar állampolgárok, valamint a világ félrevezetésével és közölje a 2011-es év költségvetésének sarokszámait" - rögzíti a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.