"Az MSZP-klientúra építése helyett" valami más

Újjáélesztené a történelmi Hangya szövetkezeteket a Jobbik

A Jobbik a következő hónapokban a történelmi Hangya szövetkezetek újjáélesztését tervezi a vidéki szegénység felszámolása érdekében.

2010.07.16 12:50MTI

Varga Géza, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának jobbikos tagja pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a régi-új mozgalom elindításával elsősorban a versenyszférából, illetve a támogatottak köréből kiesett vidéki emberek összefogását kívánják segíteni.

A történelmi Hangya szövetkezetek elsősorban abban térnek el mai EU-konform társaiktól, hogy sokkal összetettebb - például oktatási, idősgondozási, illetve hitelezési - feladatokat tudtak ellátni, így megvolt bennük az az erő, amely külső segítség nélkül is lehetővé tette a vidék felemelkedését - fűzte hozzá.

A Jobbik által tervezett program a már létező, és az Európai Unió termékpályás értékesítési szövetkezeteként működő Hangya Együttműködés tagozataként kíván létrejönni - fejtette ki a politikus. Varga Géza szerint a jelenlegi vidékfejlesztési programokat nem lehet folytatni, hiszen azok az "MSZP- klientúra építését szolgálták", míg a Fidesz egyelőre nem állt elő saját elképzeléseivel.

A képviselő szerint ezért pártja a Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő által védnökölt mozgalommal azt szeretné elérni, hogy szeptemberre fel tudjon állni 20-30 Hangya szövetkezet, amelyek így már részt is tudnának venni a következő vidékfejlesztési folyamatokban.

Hozzátette: az új mozgalom előkészületeit az előző hónapban kezdték el, jelenleg pedig azon érdeklődök jelentkezéseit várják, akik augusztusban szívesen részt vennének a szövetkezetek elindításához szükséges képzésekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.