Filléreskedés a felhők felett?

Elszálló árak Ferihegyen

A Budapest Airport Zrt. kedden szakmai egyeztetést tart arról, hogy novembertől átlagosan két százalékkal emeli a repülőtér-használati díjakat.

2010.06.22 07:04Népszabadság

Ezt írta a Népszabadság.

A lap a birtokába került, az egyeztetésre szóló meghívó alapján azt írta: a tervek szerint majdnem minden költségelem ára nőne. A leszállási díjak két százalékkal, az utasilletékek 1,8 százalékkal emelkednének, míg a repülőgépek parkolási költségének fix díjai nem, de az időalapon számított addicionális tételei nőnének. A biztonsági díj 60 eurócenttel emelkedne, de változatlan maradna a check-in díj és a zajvédelmi illeték. Az áremelést a társaság az euró gyengülésével és a forgalom visszaesésével indokolja, ám bármi is legyen az indok, az illetékek és a díjak emelését a légitársaságok várhatóan az utasokra hárítják majd, azaz a jegyek árai minden bizonnyal nőni fognak a lap szerint.

Az emelésre a jogszabályok lehetőséget adnak, csökkenő forgalom esetén az emiatt elszenvedett bevételkiesés felét pótolhatja a cég áremeléssel.

Ugyanakkor a légitársaságok minden bizonnyal felemelik szavukat a díjnövelés ellen, s ha az emelés miatt valamelyikük elhalasztja kapacitásainak bővítését, netán kivonul Magyarországról, az további bevételkiesést jelenthet a Budapest Airportnak
- írta a Népszabadság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.