Három évet is kaphat a csínytevő

Lézertollal vakították el a landoló gépeket Ferihegyen

A fiatal férfi zöld színű lézertollat irányított a leszállni készülő utasszállító gépek felé, és így zavarta a pilótákat.

2010.06.12 12:06MTI

Tetten érték és elfogták azt a férfit, aki lézertollal vakította el a landoló gépeket Ferihegyen - tudatta a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság közleményben szombaton az MTI-vel. A fiatal férfi zöld színű lézertollat irányított a leszállni készülő utasszállító gépek felé, és így zavarta a pilótákat.

A rendőrség a légiforgalmi irányítástól kapta a bejelentést, mely szerint ismeretlen helyről, az esti órákban lézerfénnyel zavarják a gépek biztonságos landolását, ezért tavaly ősszel közigazgatási hatósági eljárás keretében elkezdett vizsgálódni. A nyomozók az adatgyűjtés és a pilóták elmondása alapján beazonosították a lehetséges helyszínt, ahonnan a "vakító" fény zavarta a leszállást.

Múlt héten újabb bejelentés érkezett, mely után a nyomozók tetten érték és elfogták a repülőtérhez közeli település vasútállomásán az elkövetőt egy fiatalkorú társaságban. A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Ezért a bűncselekményért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.