Válságban a pénz is jól fogy...

Válságállóknak bizonyultak a pénzügyi szolgáltatók

A gazdaság tavalyi gyenge teljesítménye nem egyformán érintette az ágazatokat, voltak kétszámjegyű zsugorodást elszenvedők, de a visszaesést megúszók is - írta csütörtöki összeállításában a Világgazdaság, amely szerint meglepő módon a pénzügyi szolgáltatók bizonyultak leginkább válságállónak.

2010.03.04 07:34Világgazdaság

Mint írták, ez látszólag ellentmond azoknak a híreknek, amelyek az elmúlt esztendőben a hitelezés befagyásáról szóltak. A tavalyi 6,3 százalékos GDP-csökkenés részleteiről jövő héten számol be a KSH, de az első három negyedév adatai alapján a Világgazdaság szerint a banki és biztosítási szektorban nem is beszélhetünk visszaesésről, inkább a teljesítmény stagnálásáról.

A lap szerint a másik meglepetést az állami szféra okozta, ahol a költségvetési szigorítások ellenére nem csökkent számottevően a hozzáadott érték, amelynek a Világgazdaság szerint statisztikai okai is lehetnek. Az összeállítás szerint legnagyobb zuhanást az ipar és a mezőgazdaság mutatott, hanyatlásuk a 20 százalékot közelíti meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.