Kilenc alapvető irányelvet kéne betartani

Könyvelők szerint a következő tíz év a pénzügyi stabilitás évtizede lehet

A pénzügyi világ 2020-ban sokkal erősebb lesz, de csak abban az esetben, ha kilenc alapvető irányelvet kezdettől fogva betartanak a következő tíz évben, nyilatkozta az ACCA egy általa közzétett kiadványban "Kilenc lépés a pénzügyi stabilitás felé 2020" címmel.

2010.02.19 18:56ma.hu

Katka Benesova, az ACCA Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős regionális igazgatója elmondta: “Ki tudta volna előre megmondani 2000 elején, hogy ebben az évtizedben a világ meghatározó gazdaságaiban pénzügyi hanyatlás következik majd be? Ugyanakkor a 2010-es év és az új évtized kiváló alkalom arra, hogy jó előre tervezzünk. Az általunk közzétett anyag egy olyan, kilenc pontos javaslatot tartalmaz, amely 2020-ig történő pontos betartása pénzügyi stabilitást eredményez.

Az ACCA szerint, a világgazdaságnak a következő kilenc irányelvre kell épülnie 2020-ig.

1.  A lakossági banki tevékenység leválasztása – vagy legalább is betét elfogadása - a befektetési bankolástól és a meggyötört bankok profitábilis visszatérése a privát szektorhoz.
       
2. Visszatérés az „adósság helyett megtakarítás” modellhez, kombinálva ezt egy megfelelő mértékű állami nyugdíjazási ellátással.
        
3. Hatékony átmenet egy környezetbarát gazdaság felé.
        
4. Teljes körű és hatékony állami támogatás a kisvállalkozások számára.
        
5. Állandó hivatali támogatás a G20-ak részére.
        
6. Szilárd, átlátható, és igazságos adórendszer.
        
7. A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Szabványok hatékony alkalmazása.
        
8. Biztonságos kifizetések és a fogyasztók védelme a vesztegetés, pénzmosás, csalás és korrupció ellen.
        
9. Hatékony vállalatirányítás.

Meg kell változtatnunk az adósságok kezelésének módját. 2020-ban, csak egy takarékoskodó nemzet boldogulhat, amikor is a fogyasztókat már nem lehet megtéveszteni a megtakarítást kínáló termékekkel.”

“2020-ra továbbá ki kell dolgozni egy nemzetközi mércét a káros kibocsátások szabályozására, amely egyértlemű árindexeken alapul
.”-tette hozzá Katka Benesova.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.