Lakásfelújítási program indul kis pénztárcájúaknak

Még ne mondjanak le lakásukról az alacsony jövedelműek!

A Habitat for Humanity Magyarország új lakásfelújítási hitelprogramot dolgozott ki alacsony jövedelmű családok számára. A program azoknak a létminimum környékén élő családoknak kíván segíteni, akik saját erőből nem képesek korszerűsíteni régi, rossz energiafelhasználású lakásukat, és nehezen jutnak banki hitelhez.

2010.01.12 14:51ma.hu

A cél olyan kisebb beruházások (pl. szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje) támogatása, melyek révén jelentősen csökkenhet a lakás energiafelhasználása, és így hosszabb távon megtakarítást eredményez a családok számára. A hitel összege: 200 000 – 750 000 Ft, futamideje maximum 5 év, kamat: 16,5 %, fedezet nem szükséges.

A Habitat minden résztvevő családnak műszaki tanácsadást is nyújt, hogy minél hatékonyabb legyen a hitel felhasználása. A program elindításához szükséges 350 millió Ft-t a Habitat for Humanity Magyarország saját forrásból illetve a Habitat nemzetközi szervezetén keresztül kapott hosszú lejáratú kölcsönből biztosítja a leendő pénzügyi partnerszervezet számára.

A Habitat a héten hirdeti meg meghívásos pályázatát olyan takarékszövetkezetek számára, melyek rendelkeznek a megfelelő fiókhálózattal és tapasztalattal, és akik szívesen vállalnák lakásfelújítási hitelek közvetítését alacsony jövedelmű családok számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.