Két éven át havi 30 ezer forint

Kamatmentes kölcsön a lakáshiteleseknek Zalaegerszegen

Kamatmentes kölcsönnel segíti a lakáshitelük miatt bajba került családokat januártól a zalaegerszegi önkormányzat - írta hétfői számában a Zalai Hírlap.

2009.12.28 09:40Zalai Hírlap

Két éven át havi 30 ezer forint segítséget igényelhetnek az önkormányzattól azok a családok, akiknek a törlesztőrészlete a tavaly ősszel kirobbant gazdasági válság miatt jelentősen megemelkedett.

Segítséget csak azok a családok kaphatnak, akik más ingatlannal, nyaralóval nem rendelkeznek, és a hitellel terhelt lakásuk alapterülete nem haladja meg a 120 négyzetmétert.

A kölcsön odaítélésekor vizsgálják a jövedelmi viszonyokat is. A legfeljebb havi 30 ezer forintos kölcsönt maximum két éven át kaphatják, a pénzt négy éven belül kell visszafizetni.

Sümegi László, az önkormányzat szociális bizottságának elnöke a lapnak azt nyilatkozta, hogy pontos adatok ugyan nincsenek, de a válság kezdete óta harmadával emelkedett meg a szociális osztály forgalma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.