Eddig nem volt túl sikeres a program

Szerdától könnyebb lesz a lakáshiteleseknek

Szerdán lép életbe az a törvénymódosítás, amellyel a kormány a munkanélkülivé vált, és az átmenetileg fizetési nehézséggel szembesülő lakáshitelesek szélesebb körének kíván segítséget nyújtani - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden.

2009.12.08 13:00MTI

A tárca emlékeztet, hogy a gazdasági válság hatásai miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó törvény alapján már az idei év közepétől igénybe vehetők a kedvezmények, a segítség azonban kevés rászorulóhoz jutott el. Ezért könnyítettek a feltételeken, s a módosítást az Országgyűlés és az Európai Unió Bizottsága is jóváhagyta.

Fontos változás, hogy a korábbiakkal szemben a kedvezmény igénybevételét nem befolyásolja, hogy az adós munkaviszonya 2008. szeptember 30-át követően milyen okból szűnt meg. További változást jelent, hogy hosszabb lesz az áthidaló kölcsön visszafizetésének határideje, csökken a minimálisan fizetendő törlesztőösszeg, valamint nagyobb értékű lakással rendelkezők is igényelhetik a segítséget.

Meghosszabbították a kedvezményes program igénybe vételének határidejét is: az új szabályok szerint az áthidaló kölcsönt 2010. december 31-ig lehet igényelni. A PM közölte: az elérhető kedvezmények formáiról, igénybevételük módjáról a Pénzügyminisztérium honlapján (http://www.pm.gov.hu) a „Tájékoztató a lakáshiteleseknek" menüpont alatt részletes ismertető található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.