Október eleje óta újra lehet igényelni

Lakásvásárlásnál nem nagyon kapkodnak a támogatott forinthitelért

Kevesen igényelték eddig lakás vásárlásához az október elseje óta elérhető támogatott forinthitelt - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

2009.10.29 07:27Világgazdaság

A lap szerint ennek legfőbb oka a szigorú feltételrendszer, amelynek kevés ügyfél tud megfelelni. A kölcsönt csak új lakásra lehet felvenni, viszonylag nagy önerő szükséges hozzá, és előírás, hogy az igénylőnek nem lehet saját lakástulajdona, emellett a hitelfelvevő életkorára és a lakás értékére vonatkozó limitek is vannak.

A Világgazdaság szerint ezért több hitelintézet inkább saját fejlesztésű, piaci kamatozású, forintalapú konstrukcióit ajánlja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.