Tizenöt havi mélyponton a forint...

A forint az euró nyomába sem ér - Kamatot emel az MNB?

Tizenöt havi mélyponton a hazai fizetőeszköz euróhoz viszonyított árfolyama - Az elemzők egy része már kamatemelést vár a Magyar Nemzeti Banktól, miután az euró árfolyama pénteken tizenöt havi csúcsra, 266 forint fölé emelkedett.

2008.02.11 10:45Világgazdaság

Az elemzők egy része már kamatemelést vár a Magyar Nemzeti Banktól, miután az euró árfolyama pénteken tizenöt havi csúcsra, 266 forint fölé emelkedett.

A forint az elmúlt öt kereskedési napon több mint három százalékkal gyengült az euróhoz képest, így a Bloomberg által követett 26 fejlődő piaci deviza közül a legrosszabbul teljesített az európai közös pénzzel szemben. A londoni elemzők szerint a forintnál az újfent erősödő politikai kockázatokat, illetve a leszűkült adó- és kamatcsökkentési mozgásteret árazzák a befektetők.

A jövő kilátásait illetően minden szakember bizonytalan, abban viszont egyetértés mutatkozik, hogy a 270-es szint felett már mindenképpen a szigorítás eszközéhez nyúlna a jegybank. Közben aggasztó jelekre figyelmeztető nyilatkozattal, ám konkrét intézkedési terv nélkül zárult a G7 szombati tanácskozása. A kiadott dokumentum szerint bizonytalanságok mutatkoznak az amerikai konjunktúra gyengülése, az ingatlanpiac hanyatlása, a pénzügyi piacok nyugtalansága, a magas nyersanyagárak és az infláció miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.