Lakáspiaci körkép Budapestről

Már 5 millió Ft alatt is vehetünk lakást!

Kis túlzással állíthatjuk: már fillérekért tető kerülhet a fejünk fölé. Persze az igényesebbnek ott van a pár száz milliót érő luxuslakás és villa kínálat is. A portfolio.hu csapata Budapesten és környékén mérte fel az aktuális ingatlanpiaci kínálatot.

2009.07.06 12:58ma.hu

Elsőként a panellakások terén tájékozódott a portfolio.hu, és megdőlni látszott az az elmélet is, miszerint Budán drágábbak a lakások, mint Pesten.

Természetesen ez nem minden lakásra igaz, hiszen a budai kerületek továbbra is összesítettben vezetnek, viszont találtak néhány kivételt.

Az egyik legolcsóbb budai panellakás a III. kerületben van, mindössze 4,5 millió Ft-ért lehetünk boldog tulajdonosai az alig 19 nm-es kis kuckónak.
Ezzel szemben a 15. kerületben már 36 nm-es, felújítandó lakást vehetünk 4,95 millió Ft-ért.

Szintén a II. kerületben már 6,8 millió Ft-ért 51 nm-es, közepes állapotú lakásba költözhetünk.

A legdrágább panellakások jellemzője többnyire az, hogy több lakás egybenyitásával kerültek kialakításra. Így a nagy alapterületűek, duplakomfortosak és teljesen felújítottak tartoznak a viszonylag  drága kategóriába.

Természetesen itt már érződik, hogy Budán járunk, hiszen egy 120 nm-es, 6 szobás lakért 47,2 millió Ft-ot szeretnének kapni az eladók.

Meglepő módon Újpesten találtak egy drága sorházi lakást, ez 32 millió Ft-ot kóstál. Azért is érdekes ez, mert Újpest nem tartozik a legfelkapottabb pesti kerületek egyikébe sem.

A portfólió felméréséből  az is kiderült, hogy a téglalakásra vágyók még a panellakásoknál olcsóbban is fedélhez juthatnak.

Természetesen az árat nézték minden esetben, más tészta az is, hogy ezek az ingatlanok többnyire kis alapterületűek és a komfortfokozatuk alig tér el a nullától.

A legolcsóbb téglalakást Budafokon van a jelenlegi állás szerint, 4,95 Millió Ft-ra tartja a tulajdonos. Pesten 4 millió alatt kb. tíz ingatlan van téglaépítésű kategóriában.

Egy kiragadott példa: az elit kerületnek tartott II. kerületben egy picike lakást (14-20 nm) már 6 millió alatt meg lehet vásárolni. A 22. kerületben ezzel szemben egy 47 nm-es kertkapcsolatos ingatlanra is szert tehetünk.

A legdrágább használt lakás Pesten található, potom 750 millió Ft-ot kell kicsengetnie annak, aki a Roosevelt térre szeretne hurcolkodni. Ezt a lakást 4 lakás egybenyitásával nyerték, és 557 nm a hasznos alapterülete. Az ehhez hasonló legdrágább, luxus módon felújított  lakásokat az V. és VI. kerületek tudják felmutatni.

Két, 300 millió Ft alatti ingatlant is találtak a XIII. kerületben, de ezek meg sem közelíti árban az előbb felsoroltakat.

Összegezve a fentieket nem arról van szó, hogy Budán fillérekért lehet már lakást venni, hanem inkább luxusvillákból és családi házakból áll a több tíz- vagy akár százmilliós kínálat azon az oldalon.

Pesten értelemszerűen inkább a lakások (legyen az tégla- vagy panellakás) viszik a prímet.

Egy valami biztos: akár kis, akár nagy méretű a pénztárcánk, bárhol megtalálhatjuk Budapesten álmaink lakását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.