Brüsszel jóváhagyására várnak

Csúszást hoz a kiegészítés a devizahiteleseknek

A kormány kiterjesztené az állami kézfizető kezességet azon lakáshiteladósokra is, akik munka mellett sem tudják fizetni törlesztőrészleteiket - tudta meg a Napi Gazdaság.

2009.06.04 07:44Napi Gazdaság

A szerdai módosítás miatt újabb heteket csúszhat a törvény életbe lépése, hiszen a javaslat csak a brüsszeli jóváhagyás után emelkedhet törvényerőre - írja a Napi. A parlament március másodikán fogadta el a gazdasági válság miatt 2008. szeptember 30-a után munkanélkülivé vált lakáshiteladósok állami garanciavállalásáról szóló törvényt, ami azonban a mai napig nem lépett életbe. A törvény szerint az állam készfizető kezességet vállal a munkanélkülivé vált lakáshitelesek maximum húszmillió forintos áthidaló hitelére. Az adósnak vállalnia kell egy minimális, tízezer forintos törlesztést, az eredeti és csökkentett törlesztőrészlet különbségére vehetik igénybe az áthidaló hitelt az állami garanciával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.