Járvány

Koronavírus - Az ELMŰ-ÉMÁSZ óvintézkedések mellett biztosítja a szolgáltatást

Egyes halasztható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja.

2020.03.16 20:24MTI

További biztonsági óvintézkedéseket vezet be az ELMŰ-ÉMÁSZ az áramszolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében, hozzájárulva a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez - közölte az energiaszolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Egyes halasztható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes - tették hozzá.

Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett történik a biztonságos hálózati üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások elvégzése, a fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és új bekapcsolások, a vezetéképítések és ezek tervezési munkái, a műszaki átadás-átvétel, a szakfelügyelet biztosítása, illetve az alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése.

A partnerek továbbra is elvégzik az áram mérőórák cseréjét, valamint az időszakos áram mérőóra leolvasásokat - tették hozzá.

Abban az esetben, ha a munkavégzés önkéntes vagy hivatalosan elrendelt karantén területére való belépéssel járna, a tevékenységet elhalasztják. Ilyen esetben az ELMŰ-ÉMÁSZ szakemberei kizárólag üzemzavar elhárítása érdekében, védőfelszerelésben lépnek be a karantén területére.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja. Vállalták, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.