Járvány

Koronavírus - A Kúrián nincsenek tárgyalások, ügyfélfogadás

A Kúria nem tart tárgyalásokat, nyilvános üléseket és szünetel a személyes ügyfélfogadás is.

2020.03.16 20:15MTI

A legfőbb bírói fórum hétfőn közleményben tudatta: március 15-e óta rendkívüli ítélkezési szünet van. A Kúria igazságszolgáltatási tevékenységét a rendkívüli ítélkezési szünetben kizárólag a járványügyi szabályok betartásával láthatja el.

A Kúria elnöke által a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések értelmében az április 15-ig kitűzött tárgyalásokat, nyilvános üléseket elhalasztják, a személyes jelenlétet igénylő halaszthatatlan eljárási cselekményeket pedig lehetőség szerint távmeghallgatás útján folytatják le.

A Kúria épületébe kizárólag a hivatali kötelezettségét ellátó és bírói vagy igazságügyi alkalmazotti, valamint ügyészségi alkalmazotti igazolvánnyal, illetve egyedi engedéllyel rendelkező személy léphet be. A kezelőirodák tájékoztatási feladataikat munkanapokon 9-12 óra között látják el kizárólag telefonon, illetve elektronikus rendszeren keresztül, a személyes ügyfélfogadás szünetel.

A Kúria elnöke március 11-én háromfős válságstábot hozott létre a Kúria elnökhelyettese vezetésével. A válságstáb feladata, hogy folyamatosan nyomon kövesse a kormány, az egészségügyi szervek által kiadott intézkedéseket, eljárásrendeket, tájékoztatókat, szoros kapcsolatot tartson a társszervekkel, az Országos Bírósági Hivatallal, és gondoskodjon a szükséges intézkedések haladéktalanul megtételről, a Kúria munkavállalóinak és ügyfeleinek tájékoztatásáról, ellenőrizze az intézkedések végrehajtását és arról a Kúria elnökét tájékoztassa.

A Kúria a nyilvánosságot honlapján tájékoztatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.