Komoly problémák lesznek az élelmiszeriparban is

A vállalkozások háromnegyede már érzi a válságot

A magyar cégek 78 százaléka már saját bőrén is érzékeli a gazdasági válság negatív hatásait, miközben 38 százalékuknak még terveik sincsenek a recesszió átvészelésére - derül ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) felméréséből.

2009.01.13 13:22MTI

A társaság - több mint száz cégvezető, logisztikai és beszerzési vezető megkérdezésével végzett - nem reprezentatív felmérése szerint a nagyobb vállalatokat és a kis és középvállalatokat (kkv) hasonló arányban érinti a válság.

Hozzáteszik: az 500 főnél többet alkalmazó társaságok esetében szembeötlő a belső kommunikáció gyengesége, mivel ezeknél a vállalatoknál a válaszadók mintegy fele állította, hogy nem tudja milyen intézkedések léptek életbe a válsággal kapcsolatban.

A megkérdezettek háromnegyede az értékesítés visszaesését várja a gazdasági válságtól, likviditási nehézségekkel pedig 38 százalékuk számol - olvasható a közleményben. Az MLBKT hangsúlyozza: egyre nehezebbé válik a stratégiai tervezés, a megkérdezett vállalatok 27 százaléka jelzett hasonló problémákat.

A résztvevők közül többen említették, hogy nincsenek elegendő információik a várható kormányzati intézkedésekről - fűzik hozzá. A felmérés eredményei szerint az élelmiszer- és gyógyszeripari cégek mindennapi működésébe még nem gyűrűzött be a válság, de a szakemberek számítanak arra számítanak, hogy a közeljövőben ezeken a területeken is komoly problémák adódhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.