Csak az Audi lehet elégedett

Az Audinak jól megy, a német autóipar viszont ötéves válságot vár

Az autógyártókat is sújtó globális válság közepette az Audinak még mindig jól megy: tavaly decemberhez képest egy év alatt 17 százalékot nőttek az eladásai, 82 800 autóra.

2009.01.08 18:30MTI

A tavalyi év egészében pár ezerrel egymillió jármű felett értékesített az Audi, ez 4,1 százalékos növekedés 2007-hez képest. Ez immár a 13. éves értékesítési rekord a cégnél, ahol a tavalyi eladásokat elsősorban a középméretű A4-esek lendítették fel.

Ugyanakkor a német autóiparban készített felmérés szerint az ágazat cégeinek vezetői több éves válságra számítanak: a KPMG cégtanácsadó által megkérdezett vezetők átlag öt évre becsülték a forgalom és a nyereség csökkenését, vagyis 2013-ig várnak nehezebb piaci körülményeket. A menedzserek legfőbb aggodalma a csökkenő forgalom, valamint a magas gyártási költségek, az adósság és a nyugdíjterhek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.