Gazdaság

Megválasztották a bankszövetség új elnökét

A Magyar Bankszövetség hétfői rendkívüli testületi ülésén egyhangú támogatással a szövetség új elnökének választotta Becsei András eddigi alelnököt, az OTP Jelzálogbank és az OTP Lakástakarékpénztár vezérigazgatóját.

2019.07.01 19:16MTI

A bankszövetség hétfői közleménye alapján a megüresedett alelnöki pozícióra Jelasity Radován eddigi elnökségi tagot, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját választották meg. Új elnökségi tag lett Búza Éva, a Garantiqa vezérigazgatója és Vida József, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank elnök-vezérigazgatója.

A szövetség korábbi elnökét, Patai Mihályt ez év áprilisában a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezték ki.

A közleményben kitérnek arra: a Magyar Bankszövetségben a rendes tisztújítás háromévente történik, legközelebb 2020 tavaszán lesz, így a most megválasztott tisztségviselők a jövő év tavaszáig terjedő időszakra vállalták feladatukat, amikor teljes tisztújítás során választ majd a szövetség új elnökséget, felügyelő bizottságot és etikai bizottsági elnököt.

Becsei András, a frissen megválasztott bankszövetségi elnök felszólalásában kiemelte, hogy a Magyar Bankszövetség folytatni kívánja az eddigi konstruktív együttműködést a kormányzattal és a jegybankkal, melynek révén a bankszektor stabil pénzügyi hátteret tud biztosítani az uniós átlagot meghaladó növekedéshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.