Mezőgazdaság

Nébih: nem lehet kérődző állatokat Törökországba szállítani klímaberendezés nélkül

A hőség miatt megtiltotta az állatok szállítását az Agrárminisztérium (AM) a klímaberendezéssel nem rendelkező járművekben.

2019.06.25 09:24ma.hu

A tiltás főként a Törökországba tartó, kérődző szállítmányokat érinti - mondta Pallós László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) országos állatvédelmi főfelügyelője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A főfelügyelő elmondta, a korlátozás a nyolc órásnál hosszabb, vagyis hosszú távú állatszállításra vonatkozik.

Mivel a Törökországba történő élőállat szállítás jelentős, ezért az extrém meleg beköszöntével a hatóság szabályozta. A tiltás nem vonatkozik a klimatizált járművekre - tette hozzá.

Ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy csak nagyon ritkán klimatizáltak a főként a kérődzőket szállító járművek - mondta Pallós László.

A jogszabály egyébként azt mondja, hogy a jármű belső hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 fokot, de ezt nem lehet betartani a mostani melegben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.