Gazdaság

Újabb leépítés jöhet a Tescónál

'Alkalmazkodni kell a vásárlói szokások változásaihoz.'

2019.01.29 08:37ma.hu

Újabb leépítés jöhet a Tescókban. Úgy tudni, nemcsak a szigetországban racionalizálnák a vállalat működését, hanem csoportszinten is.

A diszkontok növekvő túlsúlya miatt Magyarországon is vannak veszteséges Tesco-áruházak. Ezek további üzemeltetésére több forgatókönyv is szóba jöhet, attól függően, hogy milyen eredményt hoz a február 28-án záruló üzleti év, illetve hogy csoportszinten és külön az anyavállalatnál ez hogyan befolyásolja a jövedelmezőséget.

Ha az üzemeltetés nem válik nyereségesebbé, a több mint kétszáz bolt egy részét bérbe vagy eladnák, illetve a nettó eladóteret szűkítenék tovább. Magas a vállalat bérköltsége, így a néhány éve még 20 ezer magyarországi munkavállalóból mára maradt 16 ezres dolgozói állományt tovább karcsúsítaná a cég.

"Alkalmazkodni kell a vásárlói szokások változásaihoz” - közölte a cég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.