Termékvisszahívás

A Tesco is kivonta üzleteiből a Greenyard fagyasztott zöldségeit

A vásárlóknak, akik az érintett termékeket visszaviszik, a Tesco visszafizeti azok teljes vételárát.

2018.07.07 07:30MTI

Itt vannak a termékek >>>

Azonnali hatállyal elrendelte a Tesco a Greenyard vállalat által gyártott, az érintett lejárati idővel rendelkező gyorsfagyasztott termékek polcról való levételét és vásárlóktól való visszahívását - közölte az áruházlánc pénteken.

A tájékoztatás szerint a vásárlóknak, akik az érintett termékeket visszaviszik, a Tesco visszafizeti azok teljes vételárát.

A termékvisszahívásról a Tesco áruházak vevőszolgálati pultjánál, illetve a Tesco honlapján találnak a vásárlók bővebb tájékoztatót (https://tesco.hu/termekvisszahivas/).

A Penny Market és az Aldi is bejelentette, hogy leveszik üzleteik polcairól a Greenyard Kft. által előállított fagyasztott zöldségeket.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön közölte, hogy fagyasztott zöldségek és zöldségkeverékek visszahívását rendelte el a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt.

A hatóság tájékoztatása szerint az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) július 3-án tette közzé közös jelentését arról, hogy valószínűleg gyorsfagyasztott csemegekukorica és esetleg egyéb fagyasztott zöldség okoz járványt több európai uniós országban 2015 óta. A megbetegedéseket öt uniós tagállamban - Ausztriában, Dániában, Finnországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban - rögzítették.

A Nébih tájékoztatásához csatolt angol nyelvű jelentés szerint június 8-ig 47 megbetegedés, köztük kilenc haláleset történt a fertőzésnek tulajdoníthatóan.

Magyarországon ilyen esetekről nincs információ.

A rendelkezésre álló adatok alátámasztják, hogy a szennyeződés a Greenyard vállalat magyarországi üzemében történt - közölte a Nébih.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal azonnali hatállyal megtiltotta az érintett üzemben 2016 augusztusa és 2018 júniusa között legyártott valamennyi fagyasztott zöldség és zöldségkeverék forgalomba hozatalát, valamint elrendelte ezek kivonását és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.

A Penny is csatlakozott

A Penny Market csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Greenyard Kft. által előállított Jégkert/Felco márkájú fagyasztott zöldségeket visszahívja üzleteiből, a vásárlóknak pedig a teljes vételárat visszatéríti.

Az Aldi ezeket vonta ki


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.