Fejlesztés

Kotorják a Boros-Drávát Dél-Baranyában

Több mint 170 millió forint európai uniós forrásból kotorják a Dél-Baranyában található Boros-Dráva és Boros-tó medrét.

2018.05.29 22:30MTI

A lerakódott iszap eltávolításától és a vízfelület növekedésétől a vízminőség javulását várják a szakemberek. A munkálatok legkésőbb 2019 márciusáig befejeződnek. A hordalékot az ormánsági Oldhoz közeli két, korábbi anyagnyerő hely területén helyezik majd el.

Az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt további céljaként a horgászturizmus fejlesztését és a térség turisztikai vonzerejének növelését nevezte meg az írásos összegzés.

Tizenegy új stég építését tervezik a rossz állapotú régiek helyén, és őshonos halfajokat is telepítenek a Boros-Drávába - közölte a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi projekt keretében a felhalmozódott hordalék körülbelül felének eltávolítása finanszírozható, másik felét egy következő pályázat keretében tervezik elvégezni a szakemberek.

A programban a horvátországi partnerek mellett a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság veszt részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.