Fejlesztés

Már az idén lecserélhetik a taj-kártyát

Idén év elejéig már több mint 2,6 millió hazai állampolgár igényelte az e-Személyit, bár az emberek többsége még csak személyazonosításra használja.

2018.05.15 12:27ma.hu

Rogán Antal szerint minden magyar állampolgárnak jár a digitális személyazonosító, amely alkalmas több funkcióra, és akár már az idén kiválthatja az egészségügyi szolgáltatásokra jogosító taj-kártyát.

Rogán Antal a tárcához tartozó feladatok közül versenyképességi tényezőnek nevezte a korszerű elektronikus közigazgatást is, ezért a felhasználóbarát keretek kialakítását szorgalmazta miniszterjelölti meghallgatásán. Kiemelte többek között a bizalmi szolgáltatások jelentőségét és közölte, hogy az államnak biztosítania kell a platformfüggetlen digitális személyazonosítás lehetőségét.

Az e-Személyi egy új, fokozatosan bevezetésre kerülő elektronikus személyazonosító igazolvány, amelyet idén év elejéig már több mint 2,6 millió hazai állampolgár igényelt. Bár az emberek többsége még csak személyazonosításra használja, már az okmányhoz kapcsolódó utazási funkció is elérhető, és idén már a TAJ-kártyát is kiválthatja az új plasztikkártya - írja a Portfolio.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.