Eredmény

A Graphisoft Park 2,5 millió euró nyereséget ért el 2015-ben

Az árbevétel és a profit további növekedésével az új fejlesztések 2017. évi átadása után számol a társaság.

2016.02.20 05:30MTI
hirdetés

A Graphisoft Park SE 2015-ben 2,5 millió euró adózott nyereséget ért el az előző évi 2,4 millió euró után - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság csütörtökön közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.

A jelentés szerint a társaság 3 millió euró nettó eredményt könyvelt el, melyet azonban egy egyszeri, mintegy 500 ezer euró leírás terhel.

A társaság árbevétele 2015-ben 9,5 millió euróra nőtt az előző évi 8,5 millióról a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint.

A társaság fő tevékenysége a budapesti Graphisoft Park ipari ingatlan fejlesztése és hasznosítása, az árbevétel ingatlan-bérbeadásból származik.

A Graphisoft Park közölte azt is, hogy 2016-ra az előző évivel megegyező, 9,5 millió euró árbevételt, és 3,1 millió euró nettó eredményt vár, amelyet 100 ezer euró leírás terhel majd. Az árbevétel és a profit további növekedésével az új fejlesztések 2017. évi átadása után számol a társaság.

A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 8,8 millió euróra nőtt 2015-ben az előző évi 7,7 millió euró után. Az üzemi eredmény 4,7 millió euró volt, míg 2014-ben 3,7 millió eurót tett ki. Az adózás előtti eredmény tavaly közel 3,6 millió euró volt, a megelőző évi 2,6 millió eurót követően.

A jelentés szerint a társaság ingatlanjainak becsült piaci értéke 150 millió euró, a könyv szerinti értékük pedig 60 millió euró.

A társaság közlése szerint a jelenleg gyakorlatilag teljes kihasználtságú 53 ezer négyzetméternyi iroda, labor és egyetemi épületegyüttes további bővítésének keretében összesen 8 ezer négyzetméter új iroda és több mint 300 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs építését kezdték meg, az első fázis átadása 2017. elején várható.

Az új fejlesztések finanszírozására tavaly év végén 10 éves futamidejű, összesen 16,5 millió euró keretösszegű hitelszerződést kötöttek az Erste Bankkal, részben a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja keretében - közölte a Graphisoft Park.

A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kaegóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 2365 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 2420, a legalacsonyabb 1801 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.