Tartják az előrejelzést

A Graphisoft Park 2012-ben 1,844 millió euró nettó profitot ért el

A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el.

2013.02.19 02:14MTI

Ez 0,9, illetve 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság hétfőn közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.

A társaság fő tevékenysége a budapesti Graphisoft Park elnevezésű ipari ingatlan fejlesztése és hasznosítása. Az árbevétel ingatlan-bérbeadásból származik.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint a társaság árbevétele 8,285 millió euró, a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 7,453 millió euró volt 2012-ben. Az árbevétel 3,1, az EBITDA 1 százalékkal haladja meg az előző évit.

A nettó eredmény közel 150 ezer euróval jobban alakult az előző negyedéves jelentésben megadott 1,7 millió eurós előrejelzésnél.

A nettó nyereséget alakító tényezőket elemezve a jelentés ismerteti: az üzemi eredmény ugyan csak mérsékelten (84 ezer euróval, 2 százalékkal) emelkedett, amiben az AMRI bérleti szerződésének megszüntetéséből eredő 193 ezer euró bevételkiesés és a peres eljárás 152 ezer euró költsége játszott szerepet, a pénzügyi eredmény ugyanakkor jelentősen javult (477 ezer euróval, 23 százalékkal), elsősorban a kamatköltség csökkenésének eredményeként. A nyereséget terhelő adó 158 ezer euróval magasabb az előző évi egyszeri tétellel csökkentett bázisnál.

Az AMRI Hungary Zrt. bérleti szerződés megszűnésének hatása a 2012. évi nettó eredményt 0,35 millió, a 2013. évi várható eredményt 1,1 millió euróval rontja a jelentés szerint.

A társaság fenntartja a harmadik negyedévi jelentésben közölt eredmény előrejelzését, így 2013-ra változatlanul 1,7 millió euró nettó profitot vár, kizárólag a megkötött és érvényes bérleti szerződéseket figyelembe véve, az épületek jelenlegi 84 százalékos kihasználtsága mellett.

A Graphisoft Park részvényeit 2012. november 5-i hatállyal a tőzsde "B" kategóriájába sorolták át, mert másodízben nem felelt meg az "A" kategória követelményeinek. A papír utolsó záróára február 14-én 861 forint volt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb tőzsdei árfolyama 1075 forint, a legalacsonyabb 812 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.