Fejlesztés

A Graphisoft 16,5 millió eurós hitelszerződést kötött az Erste Bankkal

A kölcsönből a Graphisoft mintegy 8000 négyzetméter új iroda és 300 gépkocsi befogadására alkalmas háromszintes mélygarázs megépítését eredményező fejlesztését finanszírozza.

2015.12.29 22:30MTI
freedigitalphotos.net/Sailom

A Graphisoft Park SE leányvállalata, a Graphisoft Park Ingatlanfejlesztő Kft. 10 éves futamidejű, 16,5 millió euró keretösszegű hitelszerződést kötött az Erste Bank Hungary Zrt. -vel folyamatban lévő fejlesztése finanszírozására - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A hitelszerződés alapján az Erste Bank a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja 2. szakaszának I. pillére keretében 4 milliárd forint hitelkeretet és további 5 millió euró piaci hitelkeretet (összesen maximum 16,5 millió eurónak megfelelő összeget) biztosít a Graphisoft Park számára. A szerződés kiegészül az árfolyam- és kamatkockázatok kezelésére szolgáló fedezeti megállapodásokkal (kétdevizás kamatcsere ügylet (CCIRS) a forint alapú hitelre, valamint kamatcsere ügylet (IRS) az euró alapú hitelre vonatkozóan).

A kölcsönből a Graphisoft mintegy 8000 négyzetméter új iroda és 300 gépkocsi befogadására alkalmas háromszintes mélygarázs megépítését eredményező fejlesztését finanszírozza.

A hétfőn megkötött hitelszerződés értelmében a szükséges kiegészítő szerződések megkötésének, a lehívási feltételek maradéktalan teljesítésének és a hitelkeretből történő első lehívás megtörténtének határideje 2016. január 20.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.