Kutatás

Nézőpont: többen támogatják a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok erősítését, mint tavaly

Alapvetően pozitív a magyarok véleménye az Oroszországgal való gazdasági kapcsolatokról, de nem független a világpolitikai eseményektől.

2016.02.17 09:43MTI

Az egy évvel ezelőttinél harmadával többen támogatják a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok erősítését - derült ki a Nézőpont Intézet felméréséből.

Egy évvel ezelőtt a teljes felnőtt népesség 38 százaléka támogatta a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését, idén januárban 49 százalék volt ez az arány - írták, megjegyezve, a mutató megközelítette az ukrán válság előtt, 2014 januárjában mért 55 százalékot.

Felidézték, 2014 augusztusában 49 százalék erősítette volna a két ország gazdasági kapcsolatait, 2015 augusztusában 44 százalék.

Közlésük szerint a kapcsolatokat 12 százalék lazítaná most, míg tavaly januárban 20 százalék nyilatkozott így. Két éve 9 százalék volt ez az arány.

A Nézőpont Intézet szerint alapvetően pozitív a magyarok véleménye az Oroszországgal való gazdasági kapcsolatokról, de nem független a világpolitikai eseményektől. A támogatottság átmeneti csökkenése azt intézet szerint annak tulajdonítható, hogy Oroszország korábban negatívabb fényben jelent meg a magyar sajtóban a felerősödő ukrán válság kapcsán.

A Nézőpont január 22. és 24. között készítette el telefonos kutatása ezerfős, reprezentatív mintán készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.