Így állunk

BÉT - Vegyesen teljesítettek a vezető részvények a héten

A vezető részvények közül az OTP és a Richter árfolyama csökkent, a Magyar Telekomé és a Molé emelkedett az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 83,62 pontos, 0,35 százalékos csökkenéssel, 23 629,05 ponton zárt pénteken.

2015.12.06 08:56MTI

A részvénypiac elmúlt heti - november 30. és december 4. közötti - forgalma 57,091 milliárd forint volt, szemben az előző heti 39,069 milliárd forinttal.

A hét legjobb eredményét a Magyar Telekom hozta, a papír árfolyama 2,46 százalékot emelkedett.

Hétfőn - a kedvező nemzetközi piaci hangulatnak köszönhetően - a magyar tőzsde is pozitív teljesítményt tudott felmutatni, bár a BUX emelkedése alig haladta meg az 50 pontot. Ezzel szemben a forgalom ekkor volt a héten a legmagasabb, 20,4 milliárd forint.

Kedden, a Richtert leszámítva, minden vezető papír árfolyama emelkedett, a BUX pedig közel 80 ponttal zárt magasabban, mint előző nap. A forgalom ugyan esett, de még mindig 12,2 milliárd forintot tett ki.

A szerda csendben telt el, a legizgalmasabb momentum a Richter váratlan eladási hulláma, ez azonban az utóbbi két hónap erős, több mint 20 százalékos emelkedését követő természetes korrekciónak tekintendő. A BUX több mint 150 pontot esett, a forgalom 10 milliárd alá, 9,6 milliárd forintra csökkent.

Csütörtökön 7,5 milliárd forintos forgalomban 6 pontot emelkedett a BUX.

Pénteken a magyar vezető részvények az európai trendet követték, bár zárásra csak a BÉT került negatív tartományba. Ennek oka az lehetett, hogy a közelmúlt nagy forgalma után csökkent a magyar papírok iránti érdeklődés. A forgalom ekkor érte el a heti mélypontját 7,2 milliárd forinttal.

Az OTP 5964 forinton zárta a hetet, ez 46 forinttal, 0,77 százalékkal kevesebb az előző heti záró áránál.

A Mol az előző pénteki záráshoz képest 0,77 százalékkal erősödött, 13 805 forintot ért pénteken záráskor.

A Magyar Telekom 2,46 százalékos emelkedést produkált, és 417 forintra nőtt az árfolyama.

A Richter-részvények értéke 1,91 százalékkal 5402 forintra esett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,88 százalékkal 1621,12 pontra csökkent az elmúlt héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.