Pénzügy

BÉT - Kis emelkedést vár az elemző

Az elmúlt két nap hullámzása után kisebb emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán.

2015.04.15 08:47MTI

A Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője, Móró Tamás elmondta: várakozásai szerint elsősorban a Mol árfolyamában lehet emelkedés, de kissé a Magyar Telekom részvényei is erősödhetnek. Az OTP-nél inkább stagnálást, esetleg kisebb csökkenést valószínűsít, de összességében a BUX kis emelkedésre számít.

A CIB Bank elemzése szerint szerdán több fontos adatra és eseményre is figyelhetnek a befektetők a megjelenő gyorsjelentések mellett. A kínai GDP adatot követően az Európai Központi Bank (EKB) és a lengyel jegybank kamatdöntése áll majd a figyelem középpontjában, míg délután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed Bézs könyve mellett ipari statisztikák és ingatlanpiaci index jelenik meg a tengerentúlon.

Magyarországon üres a makrogazdasági naptár, a forint mozgása a külső hangulat változását követheti - mondta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,88 pontos, 1,15 százalékos csökkenéssel, 21 975,22 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 26,1 milliárd forint volt. A Mol 100 forinttal, 0,68 százalékkal, 14 590 forintra csökkent, 7,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 84 forinttal, 1,41 százalékkal, 5860 forintra esett, forgalmuk 15,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,93 százalékkal, 426 forintra gyengült, forgalma 544,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 63 forinttal, 1,46 százalékkal, 4247 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.