Bankközi

BÉT - Enyhe gyengülést vár a szakértő

A görög hírek mozgathatják meg a piacokat.

2015.06.24 08:55MTI

Enyhe gyengülést vár a Concorde elemzője szerdán a Budapesti Értéktőzsdén.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a keddi emelkedés után korrekcióra, vagyis néhány tized százalékos gyengülésre számít a BÉT-en. Úgy vélte, hogy a görög hírek mozgathatják meg a piacokat.

A CIB elemzői az MTI-hez eljuttatott várakozásukban szintén azt emelték ki, hogy a görög helyzet megoldásával kapcsolatos bizakodás kedden támaszt nyújtott a részvénypiacoknak, és - bár csütörtökig komoly fejlemények nem várhatók - szerdán is a görög hírek maradhatnak a figyelem középpontjában.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 223,91 pontos, 1,03 százalékos emelkedéssel, 21 999,31 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 55 forinttal, 0,38 százalékkal 14 455 forintra erősödött, 609,5 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 148 forinttal, 2,70 százalékkal 5625 forintra nőtt, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,99 százalékkal 408 forintra emelkedett, forgalma 458,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 18 forinttal, 0,42 százalékkal 4242 forintra csökkent, a részvények forgalma 973,5 millió forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.