"Kártékony hatását csökkenteni tudjuk"

Gyurcsány: nem fenyeget egy nyugatihoz hasonló bankválság

Magyarországot nem fenyegeti a nyugatihoz hasonló bankválság, a negatív hatások alól azonban nem biztos, hogy meg lehet védeni az országot."

2008.10.21 18:03MTI

Az amerikai, brit, ír, izlandi és német bankválsághoz hasonló közvetlenül nem fenyegeti Magyarországot. Az általános bizalmatlanság, a hitelforrások szűkülése, a kamatok gyors emelkedése és a beruházások csökkenése azonban nagyon gyorsan átterjedhet a reálgazdaságra - mondta Gyurcsány Ferenc a magyar-román kormányülés utáni sajtóértekezleten. 

Magyarország egyrészt a pénzügyi válság elhárítására készül, másrészt a gazdasági lassulás hatásainak csökkentésére. A magyar kormány egyebek mellett 3-4 milliárd eurós támogatással szeretné a kis- és közepes vállalkozások lehetőségeit növelni. 

A kabinet olyan programot is indít, amellyel segítenék ezeknek a vállalkozásoknak a külföldi piacokra jutását is - mondta a miniszterelnök. 

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy az új költségvetésben Magyarország egy százalékot alig meghaladó gazdasági növekedéssel és három százalék alatti hiánnyal számol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.