Jogi lépéseket tesz

A TV2 vitatja a Megapolis opciós jogát

A TV2 nem tartja jogszerűnek sem a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. opciójának alapítási körülményeit, sem pedig az opció lehívását, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket.

2015.10.20 16:08MTI

A TV2 jelenlegi tulajdonos-ügyvezetői 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták. Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészeire jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált - áll a közleményben.

A kölcsön fennmaradó részét - a felek szóbeli megállapodása szerint - a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését.

Így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. - minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül - hivatkozott opciós jogának érvényesítésére. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartja a TV2, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét.

"Nem tartjuk jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Ugyanakkor megerősítjük, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket" - áll a közleményben, amely így fejeződik be: "jelenleg a ProSiebenSat.1 közreműködésével dolgozunk a tranzakció lezárásán".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.