Lapszemle

Tavaly ősszel szerezhetett elővásárlási jogot Fonyó Károly a TV2-re

Jogászaik most azt vizsgálják, hogy ennek a 13-i adásvételnek a tudtában miként írhattak alá a volt tulajdonos-ügyvezetők az újabb adásvételi szerződést október 15-én Vajna cégével.

2015.10.16 14:02MTI

A Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Media Zrt. 2014 őszén egymillió euróért szerzett elővásárlási opciót a TV2-re - írta az Origo pénteken. A hírportál információját Fonyó Károly tulajdonos-ügyvezető sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Fonyó Károly a portál kérdéseit azzal hárította el, hogy üzleti titokról van szó.

Csütörtökön derült ki, az Andrew G. Vajna kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. veheti át a négy csatornát működtető TV2-csoportot; a kormánybiztos cége és a TV2 Media Group Holdings Kft. alá is írta az adásvételi szerződést.

Andrew G. Vajna sajtótájékoztatón közölte: a TV2-ből az ország vezető kereskedelmi televízióját kívánják létrehozni. Úgy fogalmazott: olyan nézettséget kíván elérni, amely a csatorna indulásakor volt mérhető, ez szerinte egy-két éven belül érhető el. Az első fél évre nem ígért jelentős változást, azt követően azonban igen.

A bejelentést követően röviddel az Index azt írta, a Megapolis Media Zrt. kedden megvásárolta a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét. Ezt a hírt az Indexszel Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa közölte.

A televízió eladása körüli helyzetről Fonyó Károly az Origónak azt mondta, az igazságnak és a jognak érvényt kell szerezni. Az üzletember közölte azt is, Simon Zsolt és Yvonne Dederick, a TV2 tulajdonosainak és ügyvezetőinek aláírása is rajta volt azon az adásvételi szerződésen, amely szerint az ő cége, a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg a TV2-t két nappal Andy Vajna előtt.

A cégtulajdonos a hírportálnak azt mondta: jogászaik most azt vizsgálják, hogy ennek a 13-i adásvételnek a tudtában miként írhattak alá a volt tulajdonos-ügyvezetők az újabb adásvételi szerződést október 15-én Vajna cégével.

Fonyó Károly azt mondta, ugyan a TV2-s cég ügyvezetői posztjáról leváltotta Simon Zsoltot és Yvonne Dedericket, még ők a TV2 operatív vezetői várhatóan néhány napig.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke csütörtöki közleményében azt írta, bebizonyosodott, hogy igazuk volt, és a TV2 2014-es, a német tulajdonostól való megvásárlása mögött kellett lennie egy másik cégnek, amely a jelek szerint most Fonyó Károly vezetésével belépett a tranzakcióba. Az Együtt elnöke szerint Andy Vajna és társai adófizetői milliárdokból szereznék meg és működtetnék a csatornát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.