Média

Mégsem Vajnáé a TV2?

Úgy tűnik, Simicskáék elvitték a boltot. A Megapolis Media Zrt. közölte: a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét ők vették meg két nappal korábban, így ők a TV2 tulajdonosai.

2015.10.15 18:56ma.hu

Csütörtökön kirúgta a Tv2 két ügyvezetőjét, Yvonne Perla Dedericket és Simon Zsolt Jánost Fonyó Károly cége, a Megapolis Media Zrt. Fonyó szerint a Tv2 két napja már az övé volt, így az ügyvezetők nem adhatták volna el most Andy Vajnának - írja az index.hu.

A Megapolis Media Zrt. csütörtökön azt közölte: 2015. október 13-án megvásárolta TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét. Ezt a hírt a lappal a cég tulajdonos-ügyvezetője, Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlet- és munkatársa közölte.

Fonyó elmondta, hogy egy szerződéses megállapodás alapján szerezték meg a kereskedelmi tévét, de annak tartalmát üzleti titok miatt nem hozza egyelőre nyilvánosságra.

A szerződés alapján Fonyó cége kedden közvetett módon a TV2 országos médiaszolgáltató tulajdonosává vált, éppen azon a napon, amikor a hírekben megjelent, hogy a csatornát másfél éve „megszerző menedzserek”, Simon Zsolt és Yvonne Dederick is eladták Andy Vajnának.

Fonyó elmondta, hogy a Megapolis Media Zrt., amelynek ő a kizárólagos tulajdonosa, az ügyvezetőket csütörtökön azonnali hatállyal visszahívta a TV2 Media Group Holdings Kft ügyvezetői tisztségéből. Fonyó szerint ez azért történt, mert gy adták el a csatornát, hogy nem is volt az övék.

Az adásvételi szerződés megkötéséhez pedig a tulajdonos nem adott hozzájárulást. Mint mondta, az elmúlt napokban egyáltalán nem beszélt sem Dedrickkel, sem Simonnal.

Fonyó elmondta, hosszú jogi eljárásra számítanak, de az még a jövő kérdése, hogy feljelentést tesznek-e az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.