Irányítási jog

A GVH vizsgálja a Vajna-csoport kérelmét a TV2 megvétele ügyében

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) október 16-án érkezett kérelem a Vajna-csoport irányításszerzésének engedélyezésére, miszerint a TV2 Média Csoport Kft., valamint a CEE Broadcasting Limited üzletrészei, illetve részvényei 100 százalékának megvétele útján mindkét céltársaság irányítási joga a Magyar Broadcasting Co. Kft. kizárólagossága alá kerül.

2015.10.20 16:01MTI

A versenytörvény rendelkezései szerint, egyszerűsített eljárásban egy fúziós kérelem 30 napon belül bírálandó el - áll a közleményben.

A fúzió egyik érintettje, a TV2 Média Csoport Kft., a TV2 Media Group Holdings Kft. kizárólagos irányítása alatt áll. A másik fúzionáló társaság, a CEE Broadcasting Limited kizárólagos irányítója pedig a CEE Broadcasting Holding Kft. A két céltársaság - a TV2 Média Csoport Kft., valamint a a CEE Broadcasting Limited - üzletrészei, illetve részvényei 100 százalékának megvásárlása útján az irányítás joga - kizárólagosan - a Magyar Broadcasting Co. Kft. alá került - közölték.A létrejött üzlet alapja a TV2 Media Group Holdings Kft., a CEE Broadcasting Holding Kft. és a Magyar Broadcasting Co. Kft. között 2015. október 15-én kötött részesedés adásvételi szerződés.

A közlemény kitér arra is, hogy a versenytörvény szerint a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélyét kell kérni, ha a kérelmező vállalkozáscsoport és a kérelmezett vállalkozáscsoport együttes előző évi nettó árbevétele meghaladja a 15 milliárd forintot, és mindkét vállalkozáscsoport előző évi nettó árbevétele - külön-külön - meghaladja az 500 millió forintot.

A versenytörvény rendelkezései szerint egyszerűsített eljárásban egy fúziós kérelem 30 napon belül bírálandó el. A GVH az egyszerűbb megítélésű fúziós ügyekben többnyire a törvényi kereteknél lényegesen rövidebb idő alatt szokott döntést hozni - fejeződik be a versenyhatóság közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.