Eredmények

Harmadával növelte kapacitását a HungaroPasta

Nemcsak a gyártási kapacitás növekedett, de az új technológiának és a speciális alkalmazásnak köszönhetően a termékek színvonala is javult.

2015.08.03 03:24MTI

A tésztagyártással foglalkozó Hungaro Pasta Kft. 217 millió forintos fejlesztéssel harmadával növelte kapacitását - tájékoztatta az MTI-t a tulajdonos-ügyvezető Szabados Ferenc.

A bővítéshez a dabasi cég 108 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el, a bővítésnek is köszönhetően az átlagosan 22 főről 30-ra szeretnék emelni az alkalmazottak számát.

Szabados Ferenc elmondta: a fejlesztés során az automata gépsor vásárlása mellett szárító kamrákat és csomagoló gépeket is beszereztek. Az ügyvezető kiemelte: nemcsak a gyártási kapacitás növekedett, de az új technológiának és a speciális alkalmazásnak köszönhetően a termékek színvonala is javult.

Korábban ezt a minőséget csak nagy gyárak tudták biztosítani vagy külföldről kellett behozni a terméket, a fejlesztés célja többek között ezek kiszorítása volt - mondta.

Rámutatott arra is, hogy a minőségi javulásnak köszönhetően már be tudtak kapcsolódni a közétkeztetésbe - jellemzően kórházak, iskolák, óvodák -, illetve éttermekbe szállítanak, mert pasztörizált termékeket tudnak gyártani.

Szabados Ferenc beszámolt arról is, hogy a magyarországi piacon 10 százalékos részesedéssel rendelkező cég a bővítést követően az angol és a német piacon is terjeszkedhet. A fejlesztést követően, az árbevételük 10 százalékát adó külföldi piacról 30 százalékkal nagyobb bevételt várnak, s elsősorban angol és német vonatkozásban számítanak növekedésre, de a szlovák és a román piacon - ahol már korábban is jelen voltak - is bővüléssel számolnak.

A 2003-ban családi vállalkozásként indult üzem folyamatosan fejlesztett az elmúlt években, 2013 óta két nagy beruházás is történt uniós pályázatok segítségével, s a mintegy 110 féle tésztaterméket gyártó vállalat ma napi 12 ezer kilogramm előállítására alkalmas.

A nyilvános cégadatok szerint a teljes egészében magyar tulajdonú dabasi társaság 2014-ben 281 millió forintos árbevétel mellett 17 millió forint nyereséget ért el, míg egy évvel korábban 336 millió forint volt a nettó árbevétele és 46,7 millió forint a nyeresége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.