Légiközlekedés

Növeli kapacitását az Emirates Budapesten

December elsejétől a mostani Airbus A330-asnál nagyobb, 364 utas szállítására alkalmas Boeing 777-es gépekkel repülnek Budapestre.

2015.05.20 11:45MTI

Növeli kapacitását a dubaji Emirates légitársaság Budapesten, december elsejétől a mostani Airbus A330-asnál nagyobb, 364 utas szállítására alkalmas Boeing 777-es gépekkel repülnek Budapestre - jelentette be Horváth Gábor, a légitársaság magyarországi vezetője Budapesten.

Elmondta, hogy az október végén indított Dubaj-Budapest járat 80 százalékos töltöttsége mellett még van helye a kapacitás növelésének, ezért döntöttek a nagyobb géptípus bevezetése mellett. (Az Airbus 276 utast tud szállítani.) A megoszlás a turisták és az üzleti utazók között "egészséges" - ismertette.

Kiemelte, hogy a járatok teherárut is képesek vinni. A teherszállítás kihasználtsága hasonló, mint az utasforgalomban. A Boeing viszont kétszer annyi, 20 tonna árut tud majd szállítani, mint a most használt géptípus. A gépek jellemzően autóipari termékeket, gyógyszereket szállítanak, de egyre több kis- és középvállalat is a partnerük.

Thierry Aucoc, az Emirates Európáért felelős alelnöke az mondta, nem aggódnak amiatt, hogy túlkapacitást teremtenének a piacon a heti 5 ezer üléssel, amelyet a bővítéssel kínálnak. Elmondta még, hogy az elmúlt hat hónapban a Budapest-Dubaj járaton 60 ezer utast szállítottak, és több, mint kétszáz magyar dolgozik a cégnél, köztük 125 légiutas-kísérő és 9 pilóta, a budapesti ügyfélkapcsolati központban júliusra 120-ra emelik a dolgozók számát

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.