Gazdaság

A magáncsődre 627 millió forintot átcsoportosítanak

A kormány mintegy 627 millió forintot csoportosít át a magáncsőddel kapcsolatos feladatok végrehajtására a 2015. évi költségvetésben a Miniszterelnökség fejezet rendkívüli kormányzati intézkedések terhére.

2015.07.07 19:56MTI

A természetes személyek adósságrendezésével kapcsolatos feladatok végrehajtásához szükséges feltételek biztosításáról szóló kormányhatározat kedden jelent a Magyar Közlönyben.

A kormány megbízta az igazságügyi minisztert, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a belügyminiszter bevonásával készítsen részletes előterjesztést a szükséges további költségvetési forrásokról a mostani átcsoportosított összegen felül ez évben egyszeri, 2016-tól pedig tartós jelleggel.

A kormány rendelkezett arról is, hogy a természetes személyek adósságrendezésével kapcsolatos feladatok végrehajtásához szükséges beszerzések lefolytatása során nem kell alkalmazni a kormány irányítása alá tartozó fejezetek költségvetési szerveinek eszközbeszerzéseiről szóló kormányhatározat rendelkezéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.