Család, szórakozás, élmény

Élménypark épül Miskolctapolcán

Avalon néven családi, szórakoztató és élményparkot épít Miskolctapolcán a HELL cégcsoport érdekeltsége, az Avalon Park Kft. Az öt és félmilliárd forintos beruházás első ütemét pénteken adta át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2015.06.13 03:30MTI
MTI/Vajda János

Az idei év legnagyobb hazai komplex turisztikai magánberuházásának átadásán Varga Mihály kiemelte, hogy az elmúlt években a turizmus a magyar gazdaság meghatározó ágazatává vált, a GDP 9 százalékát adja.

"Azt szeretnénk elérni, hogy ez az arány már a közeljövőben 10 százalék fölé emelkedjen" - tette hozzá, megjegyezve: Miskolcon és környékén az elmúlt években látványos turisztikai, idegenforgalmi fejlesztések valósultak meg, egyebek mellett megújult a diósgyőri vár, a miskolctapolcai strandfürdő is, "turisztikai szempontból egyre vonzóbbá válik a régió".

Elmondta azt is: ez a beruházás példát ad a turizmus fejlesztésére, a környezet-tudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra is.

Megemlítette: az országban másodikként az észak-magyarországi térségben nőtt legdinamikusabban a turisztikai forgalom, ezen belül Miskolcon 21 százalékkal ugrott meg a vendégéjszakák száma.

Ez a látványos fejlesztéseknek is köszönhető, az ország csak úgy őrizheti meg attraktivitását, ha nemzetközi összehasonlításban is egyedi, kreatív és minőségi szolgáltatást képes nyújtani - tette hozzá.

Varga Mihály szólt arról, hogy a régióban és az egész országban is 2014-ben rekord évet zárt a turizmus, a turisztikai világszervezet legfrissebb jelentése szerint Magyarországon a külföldi turisták száma az európai átlagnál háromszor gyorsabban növekedett. Ugyanakkor folyamatosan nő a belföldi turizmus is, köszönhetően egyebek mellett a SZÉP-kártyának - jegyezte meg.

"A kormány évek óta arra törekszik, hogy minél több pénz maradjon az embereknél, a családoknál, ezzel a belföldi turizmust is segítjük" - mondta a miniszter.

A HELL Energy Magyarország Kft. tulajdonában lévő öthektáros völgykatlanban eddig elkészült a speciális erdei pályával rendelkező elektromos HELL Kart Ring, a 2500 négyzetméteres, egyedi "maja dizájnnal" ellátott kültéri Maya játszópark, a Sörkert, a Konferencia központ és a műfüves futsal pálya.

Az Avalo Park végső formájában 2015 októberére készül el, ekkor adják át a 32 szobával és 3 lakosztállyal rendelkező hotelt, a 15 kétszintes rönkház apartmant, valamint a külön épületben található éttermet.

A beruházásnak köszönhetően mintegy 100 új munkahely is létrejött.

A száz százalékban magyar tulajdonú energiaital-gyártó és forgalmazó HELL Energy Magyarország Kft. 2014-ben 12,7 milliárd forintra növelte árbevételét az előző évi 4,7 milliárd forintról, ebből 7,1 milliárd forintot tett ki a belföldi és 5,6 milliárdot az exportértékesítés. A cég adózott eredménye 400 millió forintról 560 millió forintra emelkedett. A társaság nyilvános beszámolója szerint 2014-ben a foglalkoztatottak átlagos statisztikai létszáma a cégnél 97 volt.

MTI/Vajda János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.