Budapesti Nyári Fesztivál

Turisztikai "élménycsomagot" kínálnak a vendégeknek

Komplex turisztikai "élménycsomaggal" várja vendégeit a Margitszigetre a június 12-én kezdődő Budapesti Nyári Fesztivál, amely csaknem 150 programot kínál három hónapon keresztül.

2015.05.22 23:30MTI

Mint elhangzott, az Aludjon a Margitszigeten színházjeggyel! elnevezésű kedvezményes csomag a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra szóló színházjegyet, szállodai szobát reggelivel, a színházi retúr hajójáratra szóló jegyet és víztoronybelépőt tartalmaz.

A csomag - csakúgy, mint a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadok előadásaira szóló jegyek - SZÉP Kártyával is megváltható és a csomagajánlaton kívül május 31-ig az Early Bird-kedvezmény is érvényesíthető - emelte ki Bán Teodóra, a fesztivált rendező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Elmondta: a fesztivál programjának összeállításakor figyelembe vették az aktuális évfordulókat, így Dantéhoz, Goldmark Károlyhoz és Carl Orffhoz kapcsolódó művek szerepelnek a programban.

A fesztivál június 12-én a Margitszigeten a Liszt és Dante című koncerttel indul, amelyen a Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli - ismertette a programot.

Hozzátette: a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben bemutatják a 100 éve elhunyt Goldmark Károly Sába királynője című művét, amelyet július 3-án és 5-én láthat a közönség a Margitszigeten.

Bán Teodóra kiemelte: Carl Orff születésének 120. évfordulója alkalmából július 10-én és 12-én tűznek műsorra táncjátékot: a szerző népszerű műve, a Carmina Burana mellett ugyanazon az estén a Catulli Carminát is bemutatják a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett előadásában. Emellett Vive la France! címmel szimfonikus filmzenekoncerten emlékeznek Edith Piafra születésének 100. évfordulója alkalmából.

Az ügyvezető igazgató elmondta: a fesztivál másik fő helyszínét, a mintegy 1000 férőhelyes Városmajori Szabadtéri Színpadot június 13-án a Halálos tavasz című Zilahy Lajos-regény színpadi adaptációjának premierjével nyitják meg.

Kiemelte: a nyári időszakban immár hagyományosan hívják meg a vidéki és a határon túli színházakat. A teátrumokat hét alkalommal várják, válogatásuk nyomán a legfrissebb szórakoztató előadásokat láthatja a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Szombathelyről, Debrecenből, Nyíregyházáról, Kecskemétről, Sepsiszentgyörgyről érkeznek társulatok.

Bán Teodóra elmondta: hat fővárosi helyszínen 430 ingyenes, szabadtéri minikoncerttel várja közönségét a Zenélő Budapest elnevezésű programsorozat. Vezető magyar szimfonikus zenekarok muzsikusaiból álló kamaraformációk előadásában 20 perces ismétlődő koncertek hallhatók pénteki, szombati és vasárnapi napokon - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.