Egyedülálló élmény

Rendszeresen tart nyílt napot a nemrég átadott Sasközpont

A látogatók egy nap alatt akár 20-25 sassal is találkozhatnak, de egy nagy teljesítményű teleszkóp segítségével egy-másfél kilométerről a fészkeiket is megfigyelhetik.

2015.06.01 04:30MTI

A gyermeknapi rendezvényük után kéthavonta tervez nyílt napot a világ egyetlen parlagi sast kutató és bemutató helye, a Jászságban április közepén megnyílt Sasközpont - mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kommunikációs munkatársa vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Orbán Zoltán közölte: a látogatók egy nap alatt akár 20-25 sassal is találkozhatnak, de egy nagy teljesítményű teleszkóp segítségével egy-másfél kilométerről a fészkeiket is megfigyelhetik.

A túrákat a világ vezető parlagisas-kutatói vezetik, akik bemutatják a térség egyetlen méreg- és tetemkereső kutyáját is. Az ide érkezők részesei lehetnek madárgyűrűzésnek és megismerhetik a sasok zsákmányállatait - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.