Szabad vasárnap

Napi másfél milliárddal költünk többet a boltokban

Átlagosan több mint másfél milliárd forinttal nőtt naponta a háztartások fogyasztása a kötelező vasárnapi pihenőnap márciusi bevezetése óta.

2015.05.12 07:51MTI

Szatmáry Kristóf kereskedelempolitika összehangolásért felelős miniszteri biztos a Napi Gazdaságnak elmondta, az online pénztárgépekből nyert adatok jól mutatják, hogy a polgárok több árucikket vásárolnak a hat nap alatt, mint korábban egy teljesen héten.

A naponta jellemző több mint másfél milliárd forintos növekedés mögött nem csupán a bolti vásárlások állnak, hanem a kormány előzetes várakozásainak megfelelően tovább élénkült a családok költekezése a szolgáltatások területén is - mutatott rá a miniszteri biztos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.