Teltház

Csaknem ötvenezer látogatót vonzott a Construma 2015 építőipari szakkiállítás

Az elmúlt évek látogatószámát felülmúlva, csaknem ötvenezer látogatót vonzott a vasárnap zárult Construma 2015 építőipari szakkiállítás.

2015.04.21 01:30MTI
freedigitalphotos.net/adam

Az öt kiállításból - Construma, Construmakert, Otthondesign, Hungarotherm és Reneo - álló kiállításcsokorhoz idén először csatlakozott a 22. Lakásvásár is. A rendezvényen Magyarország mellett 14 országból érkezett 550 kiállító több mint 18 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit, szolgáltatásait.

A kiállítók szinte kivétel nélkül a tavalyihoz képest fokozódó érdeklődésről és emelkedő számú üzletkötésről számoltak be.

A tájékoztatás szerint az építési és beruházási szakemberek szerint a kiállítók és a látogatók emelkedő száma azt mutatja, hogy a hét szűk esztendő után pozitív változások következtek be a magyar építőiparban. A korábbi 7 éves építési piaci recesszió után a szakma bízik benne, hogy hamarosan pozitív változások indulhatnak meg a lakásépítések terén.

Az idei Construma egyik fontos eredménye volt, hogy a Construmakert mellé felsorakoztatta a teljes hazai díszkertész szakmát, így a kiállítás immár a régió legnagyobb tavaszi dísznövény- és kertépítészeti kiállítása lett.

A Magyar Építész Kamara a kiállítással egy időben tartotta kötelező képzését, amelyen csaknem háromszázan vettek részt. Teltházas rendezvény volt az épületgépészeti és az építészeti konferencia is - írták.

Csökkent az építőipar termelése az EU-ban

Az Európai Unió építőipari termelése februárban szezonálisan kiigazítva 1,2 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, és 2,4 százalékkal maradt el a tavaly februári szinttől - közölte hétfőn az Eurostat.

Az EU statisztikai hivatalának első becslése azt mutatja, hogy az euróövezetben nagyobb volt a visszaesés, januárhoz képest 1,8 százalékkal, tavaly februárhoz viszonyítva pedig 3,7 százalékkal csökkent a termelés.

Az Eurostat adatai szerint a magyar építőipari termelés februárban havi összehasonlításban 3,5 százalékkal, éves összevetésben pedig 5,1 százalékkal emelkedett. Az Eurostat kimutatása megegyezik a KSH által korábban közölt számokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.