Az építőipari szakkiállítás az idén 30 éves

Construma 2011: kikelet az építőiparban

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten azt mondta: az idén 30. alkalommal megrendezendő Construma nemzetközi építőipari szakkiállítás jövő keddtől vasárnapig látogatható, a 23 ezer négyzetméteren 19 ország 612 kiállítója mutatkozik be.

2011.03.31 14:39MTI

Az első három nap a szakmáé, a második három napon pedig a nagyközönség látogathatja a kiállítást.
   
A Construmát három szakkiállítás kíséri: a Hungarotherm az épületgépészeté, az Ökotech a zöld technológiákat, míg a Lakberendezés+Design a belsőépítészeti megoldásokat mutatja be.
   
A betétkiállítások közül a Decorstone a kövek, a Dach-Tech a tetők, az Inter-Isola a szigetelések, míg az Electrolight+Building a világítástechnika bemutatója.
   
A nagyközönség az idén is kedvezménnyel vásárolhat építőanyagokat a kiállításon.   
   
A sajtótájékoztatón adták át a Construma, valamint az egyik kísérő szakkiállítás, a Hungarotherm újdonságdíjait. Az előbbi körbe tartozik az Ablakcentrum Kft. alumínium burkolatú műanyag ablaka, a másodikba pedig a Marketbau-Remeha Kft. speciális gázkazánja, amely nemcsak fűt és vizet melegít, hanem villanyáramot is termel.
   
Construma újdonságdíjat kapott még az Ausztroterm Kft. Zenit nevű polisztirol hőszigetelése, amely akár 35 centiméter vastag is lehet. A Tondach Zrt. a Twist nevű cserepével, míg a Wago Hungária Kft. a villamos vezeték összekötő családjával érdemelte ki a díjat.
   
A Hungarotherm újdonságdíjai között szerepel hőszivattyús split klíma, ipari szellőztető- és geotermikus hőszivattyú, továbbá puffertároló is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.