24,64 milliárd forint

42 százalékkal csökkent a Richter nyeresége 2014-ben

Az export-árbevétel 3,8 százalékkal 1,039 milliárd euróra csökkent az orosz, az ukrán és a lengyel piacokon bekövetkezett visszaesés miatt.

2015.02.09 07:38MTI

A Richter Gedeon Nyrt. konszolidált nyeresége 42,4 százalékkal csökkent 2014-ben, 24,64 milliárd forintot tett ki - közölte a gyógyszeripari vállalat hétfőn.

A társaság éves árbevétele 353,7 milliárd forint volt, 0,5 százalékkal emelkedett, euróban mérve pedig 3,4 százalékkal csökkent az előző évhez képest a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint. Az export árbevétel 3,8 százalékkal 1,039 milliárd euróra csökkent az orosz, az ukrán és a lengyel piacokon bekövetkezett visszaesés miatt.

A negyedik negyedévben 4,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el a Richter, árbevétele 90,08 milliárd forint volt, 0,9 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában. Elemzők 3 milliárd forint körüli nettó eredményt és 86 milliárdos árbevételt vártak a portfolio.hu által készített konszenzus szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.