BÉT

Emelkedésre számítanak a szakértők

A nemzetközi hangulat kedvező, az olajár kicsit magasabb a korábbinál, és a hazai papírokat segítheti, hogy Magyarország elkerülte a svájci frank árfolyamküszöbének eltörlése miatti negatív hatások jelentős részét.

2015.01.19 09:22MTI

Emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn a szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint az OTP-nél és a Mol-nál is fél százalék körüli erősödés lehet. A nemzetközi hangulat kedvező, az olajár kicsit magasabb a korábbinál, és a hazai papírokat segítheti, hogy Magyarország elkerülte a svájci frank árfolyamküszöbének eltörlése miatti negatív hatások jelentős részét - mondta. Az elemző ezért a magyar tőzsdén összességében kis emelkedést vár hétfőn.

Szintén emelkedésre számít Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője. A szakértő szerint múlófélben van a svájci frank erősödése miatti sokk. Jó a hangulat, ezért pozitív lehet a nyitás a hazai tőzsdén, és a kereskedés első óráiban emelkedés valószínű, később pedig a piaci hatások határozzák majd meg az irányt - mondta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 69,21 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 15 755,90 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt. A Mol 175 forinttal, 1,61 százalékkal, 10 720 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 75 forinttal, 2,16 százalékkal, 3554 forintra erősödött, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,91 százalékkal, 327 forintra esett, forgalma 504,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 1,47 százalékkal, 3445 forintra nőtt, a részvények forgalma 479,9 millió forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.